Alla inlägg den 20 juli 2009

Av Xera - 20 juli 2009 21:01

Som alltid är hon superduktig och nu har hon lärt sig att leta efter slutet - en snusdosa med köttbullar i. Snart ska vi börja med apporter i spåret - husse har gjort sådana men jag vet inte hur man ska lära Xera hämta dem

Av Xera - 20 juli 2009 20:58

Men jag lovar mig själv att i morgon ska jag ta nya tag och några nya kantareller kan jag ju inte plocka innan husse rensat dem som står på altanen och fågelburen är ju städad och allt annat som blivit gjort i dag så kanske, kanske - hoppas kan man ju alltid.


Nu är det en massa squash på gång och de svarta vinbären bör snart plockas. Sallad finns det flera sorter och ny är sådd så det ligger inte helt nere - bara nästan

Av Xera - 20 juli 2009 20:48

Här finns en del bedrövliga typer i omgivningen - vad de säger om mig ska vi inte ens försöka tänka ; )) men igår när jag och Chiva var på jordgubbsåkern - det var stängt, ingen som satt och tog betalt. Så var det en gubbe som kom och glodde på oss, försökte få ögonkontakt med honom, först trodde jag att det var någon av dem som plockar för ägaren men så såg jag att personen hade med sig ett durkslag så jag insåg att han var, så som jag, på "olagligheter".


I morse stoppade jag på mig pengar för att om de skulle vara där och kunna ta betalt - tänkte inte ett ögonblick på gubben, men jag såg att det var vackert väder och trodde att de kanske skulle ha öppet och sedan flera år har jag ök med dem om att jag plockar när jag har lust och sedan betalar jag vid tillfälle.


När jag var på väg hem från promenaden ser jag gubben som i går stod i landet och plockade i sitt vita durkslag och han tittade på mig och ställde sig vid det lilla röda huset där de väger och tar betalt, tittade på mig och jag såg riktigt hur han funderade på om han skulle "anmälla" att jag plockat jordgubbar men så tänkte han kanske att .... Sak samma han sa inget och det var väldigt dumt! Önskar att han försökt skvallra - för det syntes så tydligt att han ville det men vågade inte, han hade ju själv plockat.


Men håll med mig om att det skulle varit lyckat, strax efter det att jag varit där och betalt och gissa om de blir häpna varje gång jag kommer och betalar i eftrskott.

Av Xera - 20 juli 2009 20:45

Som jag kan ha när jag tränar kantarellsök med Xera - hade inte ens med mig någon korg men det fanns så mycket svamp att jag var tvungen att börja rota i fickorna på västen och där fanns jordgubbskartonger! - det blev förutom dem som åkte i svampsökarpåsen - lite drygt 1½ liter.


Sedan åkte jag och xera på svamputflykt och med oss hem hade vi 1.8 kg, och då lämnade vi minst hälften, på tillväxt

Ovido - Quiz & Flashcards