Alla inlägg under juli 2009

Av Xera - 22 juli 2009 23:26

Var iväg till den stora staden och köpte mat till Chiva, Doggys gröna, och på samma gång passade jag på att köpa julklappar - det var bokrea på mataffären.


Bla. tre pocketböcker för 99 kronor. Valde och ändrade mig flera gånger och så kom jag till slut till kassan - en bedrift för det var fullt av folk och barn som skrek och färäldrar som skrek minst lika högt - tänkte flera hemska tankar över föräldrar som tog med sig sina barn till affären när barnen var så trötta och skrek så fruktansvärt högt - skrek, de vrålade.


När det var min tur sa jag - och så hundmaten, för man lyfter inte upp en 14 kg hundmatssäck på bandet. Tjejen nickade och så frågade jag - Böckerna kostar väl 99 kronor för tre, hon nickade men så sa hon - den tredje går inte in, den är dyrare - då skulle det bli 79 kronor för två. Frågade om hon kunde ta betalt för tre och att jag hämtade en annan efter att jag betalat men det gick inte, då vill jag inte ha dem men att jag ville ha de andra böckerna och först när jag kom hem såg jag att hon inte tagit betalt för hundmaten - hur gör jag nu?

Man måste ju betala för de man tar med sig hem men vilken blir reaktionen om jag åker dit, i morgon hinner jag inte, så det får bli på fredag och säger att jag vill betala för hundmaten kassörskan glömde ta betalt för i onsdags? Eller ska jag ringa i morgon och förvana dem?

Visst är det ett svårt dilemma

Av Xera - 22 juli 2009 23:19

och Chiva tillhör dem - inte så att hon äter dem när vi hittar ute i skogen men när de är urstekta/förvälda då!


I går slet husse med att rensa en massa kantareller och när de var urstekta blev det nio stycken påsar med 100 gram vardera. La påsarna i en korg tillsammans med en burk smaksatt olja samt lite annat som skulle ner i källaren men när jag väl var i källaren och skulle stoppa ner påsarna i frysen så fanns det bara 8 stycken, räknade flera gånger!


När jag sedan skulle damsuga i hallen och plockade ut hundmadrassen hittade jag den tomma plastpåsen, gömd - Chiva hade haft fest och då kom jag på att hon brukar sno påsar med urstekta kantareller - dum hunden! Fast hon tycker nog att hon får för lite delikatesser ; ))

Av Xera - 22 juli 2009 22:56

I går njöt jag av att hålla på i trädgåren, köpte jordsäckar som jag körde omkring, tämde komposten och bar och grävde - höll inte på att ta mig ur sängen i morse ; ((


Men när jag väl leat upp allt började jag städa och sedan ringde telefonen - vi ska få gäster i morgon - då måste vi ju bjuda på något gott, svampsmörgåsar uppskattas alltid men strax innan hade jag burit ner den sista svampen i frysen och denna årstiden kan man inte ta upp frusen svamp, ska man äta svamp får man gå ut och plocka ny eller så vara utan - gick ut och plockade ny svamp men först var jag och plockade jordgubbar till deserten, ska utveckla ett recept jag hittade i GP häromdagen - lovar på heder och samvete att jag ska gå och betala jordgubbarna de första jag gör i morgon bitti.


Har hört så mycket om alla blåbär så jag tog med mig Xera ut i skogen där jag ofta gick med Kajsa och Helga för att se om där fanns några blåbär i år - har inte varit i den skogen på två år - det var deras skog ; ((


Nu var väldigt mycket träd nertagna och inte speciellt mycket blåbär men antagligen var de redan plockade - vi brukade alltid träffa en man i den skogen som plockade blåbär.


Att ha med sig hund när man plockar blåbär och lingon tycker inte jag är lyckat, om man inte har en hund som snällt lägger sig ner och tittar på, så som gamlingen gjorde när han blev äldre och som givetvis Xera kommer att göra när hon blir lite äldre men som hon inte gör för tillfället. Så jag var alltså bara ute för att titta men inser att jag får nog gå till mitt ställe långt inne i skogen och dit måste Xera följa med för så lång promenad tar jag mig inte utan hund, det är slöseri med ork - hon får alltså ligga ner och träna på att vara väldigt lydig hund redan nästa vecka ; ))


Vet inte vad jag ville med detta mer än att vi plockade lite svamp då, när vi inte hittade några mängder av blåbär, och resten gick Xera och jag ut och plockade väldigt sent i kväll - efter det att Chiva och jag varit och plockat jordgubbar så det blev väldigt mycket promenerande idag - minst fyra timmar och det känns, så i morgon blir det en lika hemsk morgon som den idag - att jag aldrig lär mig!

Helt plötsligt känns det att kroppen bara är en skugga av vad den var - försämringen går väldigt fort nu.

Av Xera - 22 juli 2009 22:53

Kände mig ganska nöjd när jag lyckades laga bakre grinden och speciellt över att jag lyckades hitta en mutter som passade i röran i garaget - en bedrift. Men i vinter ska jag röja där. Husse skapade sin egen ordning där - har vetat precis var allt funnits men det var då det, nu hittar han till garaget, om han har tur.


Kom på att jag kan ju tillverka en bom till främre grinden - det ska jag göra i veckan, dit finns nog ingen mutter men sådant har de på järnaffären.



Av Xera - 21 juli 2009 22:34

Men de buskagen hade växt igen men bara genom att vandra omkring blev det två liter kantareller, vågade inte ge mig ut på någon svaptur då här fanns massor att rensa men nu är allt omhändertaget så vad som händer i morgon - det står i stjärnorna.


Husse är flitig men det tar lite tid för honom och han börjar tröttna på att rensa svamp men å andra sidan finns det mycker som jag är trött på och han klagar ju inte så ...

Av Xera - 21 juli 2009 22:31

Och så har vi lekt en del och kastat boll och haft väldigt roligt - nu sover Xera.



Av Xera - 21 juli 2009 22:26

I dag har jag städat trädgårdsförrådet och det behövdes och är ju även det lite trädgårdskötsel.


Sedan har jag klippt lite gräs, inte för att det behövdes men jag tänkte dra ut bevattningsslangar igen och då är det ju bra om man gör det över nyklippt gräs och nu klippte jag tvärs - så gör grannen och deras gräsmatta är så vacker så jag försöker härmas ; ))


Har köpt en änglatrumpet, som blommar. Köpte ju en på Lidel, om det nu är en sådan!! men den vill inte blomma.


Snart ska jag börja plocka vinbär men än så länge nöjer jag mig med att plocka smultron - undras vad man kan göra med smultron - någon som har tips? Har flera liter, minst fyra

Av Xera - 21 juli 2009 22:19

Kan inte hitta min mamma - kan du hjälpa mig!


Hade rusat in på växtmarknaden för att köpa jord och det fanns ingen skugga, Xera var i bilen, så jag skulle bara in och ut och så kom denna lilla tjej!

Först så hade jag mest lust att bara gå fort därifrån men det gick inte - hon var så förskräckligt förtvivlad och när jag sa - vi letar reda på din mamma så fick jag en varm hand i min och den lilla andades ut - gissa om jag blev berörd.


Givetvis hittade vi mamman och alla småsyskonen, om inte skulle jag tagit med henne hem - det var så skönt att få en varm hand i sin egen stressade

Ovido - Quiz & Flashcards