Alla inlägg den 9 juni 2009

Av Xera - 9 juni 2009 20:53

Har för mig att vi träffade någon som tyckte det och så är det ju - Xera är en behaglig individ trots alla sina dumheter. Ska göra en lista på alla fel och förtjänster så Ni får skapa Er en egen uppfattning.


Hon har jagat bilar men numera är det bara postbilen om Dennis kör eller om vi stöter på en biltjuv, eller en som kör som en sådan.


Ser hon ett rådjur, hare eller svala vill hon jaga.


Hon drar i kopplet på promenaden om jag inte aktivt tränar henne.


Många stora fel men annars är hon en drömhund ; ))


Aldrig att hon skällt i bilen eller om någon gått förbi grinden - hon tittar bara väldigt mycket. Kommer det någon hon känner hälsar hon glatt men mot obekanta har hon lärt sig att vänta tills hon får hälsa - fattar inte hur hon lärde sig det.


Hon vet att husse ska man ta hand om och flera gånger om dagen rusar hon in och tittar till honom, att han mår bra. Hittills har han gjort det och förhoppningsvis behöver vi inte fundera över hur hon skulle reagera om han låg på golvet i kramper.

Klockan är mycket och jag har glömt alla de andra positva sakerna som jag tänkte skriva om min hund, sak samma - hon är en behaglig hund som är väldigt träningsvillig. Att hon sedan sover väldigt många timmar i sträck - väldigt positivt för matte som också vill sova många timmar.


När vi två var på promenad idag såg vi en gubbe som stod och studerade innehållet av grannarnas brevlådor, han såg inte oss och Xera är väldigt "studerande" hon stannar och kollar noga av läget innan hon fortsätter.


När vi dök upp tittade han på oss och konstaterade att hon var en snäll hund, och nyfiken svarade jag. Det är mänskligt, att man måste få veta om andra svarade mannen; ))


Vi var vid sjön idag men än vågar inte Xera simma så i morgon måste jag bada med henne - man gör allt för sin hund

Av Xera - 9 juni 2009 20:49

Mycket har jag råkat ut för och det mesta har jag skakat av mig men att jag ramlade och slog i ryggen - man kan ju hoppas att det slutar göra ont, sak samma nu har jag fått insikt i hur viktig ryggen är för människans välbefinnande och hur svårt det är med en dålig rygg.


Idag har jag njutit av att dona i min trädgård och det får jag betala för nu men så är det ju! att det som är trevligt kan vara dyrt ; )) Men att lite krypade och böjande skulle göra att det gjorde så här ont - inte rättvist

Av Xera - 9 juni 2009 20:46

Hade jag inte haft denna trädgård skulle jag nog mått betydligt sämre, även om jag ofta känner mig en smula stressad över att jag inte hinner med allt - inte ens hinner ser hur allt växer men det finns det ju orsaker till och just i år är det mycket jag missat men vidhåller ändå att - min trädgård är min lycka!

Ovido - Quiz & Flashcards