Alla inlägg den 2 juni 2009

Av Xera - 2 juni 2009 22:18

Själv har jag skrivit en del om det men nu undrar jag vad just du lägger in i det begreppet?


Behöver alltså lite hjälp ; ))

Av Xera - 2 juni 2009 21:59

betalt för hemtjänsten husse hade.

Nu tycker jag inte att han har någon speciellt hög pension men eftersom de placerat honom i en väldigt hög grupp - stort hjälpbehov, trots att jag från början sa ifrån att så mycket springande ville vi inte ha - faktiskt bor fler än han här.


Minns vad lillasysters sambo tyckte om hemtjänsten hon hade och här skulle de inte städa eller något sådant, bara umgås med sambon men vi var tvugna att avsluta hemtjänsten då de bara skickade hit ungdommar som satte sig ner och sa - vi ska bara prata men sedan satt de tysta och så kom de hit på tider som inte alls passade oss, passade inte sambon som behövde sova då.


Nu har vi talat med biståndshandläggaren som blev ganska upprörd, så ska det inte fungera - att man skickar olika personer varje dag till en person som har den hjärnskadan som sambon har - han klarar inte av det, han behöver få personer "att knyta an till".


Jag var väldigt negativ till hela upplägget och fick tyvärr rätt så de fick som de ville - jag har tagit på mig hela ansvaret och ett tag klarar jag av det men allt är väldigt hårfint - vilken dag som helst går jag i väggen för gott, gjorde jag nästan i dag och dottern blev nog ganska förskräckt när jag var så okontaktbar men på något sätt lyckades jag få kontroll över min tillvaro - gick ut och klippte lite gräs ; ))


Glömde nämna den låga hyran - önskar fler än sambon kunde få bo så billigt, men den beräkningen får nog alla som ska betala hemtjänstavgift.


Nu är det för mörkt för att klippa mer gräs så jag får ta en bok och lägga mig och vila den skadade ryggen och hoppas den är ok i morgon.


Vet inte riktigt vad jag vill med detta inlägget mer än att - Bli inte gammal, sjuk och beroende, då tar de bort allt för dig. Fast jag har ju xera som förgyller min dag ; ))

Av Xera - 2 juni 2009 21:26

Den ena bara hamnade här och nästa valde jag själv ut, fast jag fick väldigt god hjälp med att välja ut henne av goda vänner.


Den stora hunden är i onåd idag eftersom hon fick mig att ramla och nästan bryta ryggen och den lilla blev väldigt förtvivlad över att matte grät så mycket.


Sak samma förhoppningsvis vaknar vi till en bättre dag i morgon och då startar vi om utan nya fall och skador

Av Xera - 2 juni 2009 21:22

Syrenen blommat över, konvaljerna är ett minne blott och idag såg jag knoppar på borstnejlikorna, det blir tidig sommar i år.


När jag var och tittade över några planteringar såg jag att blåsipporna jag grävde upp för några år sedan och platerade här fortfarande finns kvar, såg bara inte när de blommade i år - då gick jag nog och haltade omkring med mitt gips och kunde inte ta mig just dit.


Sedan såg jag fler tomater, borde placera ut dem men vågar inte - tänk om det blir frost igen!


Idag klippte jag bara gräs, inte så bara, bara tråkigt.



Av Xera - 2 juni 2009 20:07

Nu börjar ju det brutna benet läka så då kommer nästa skada.

Det jag fasat för hände idag, fast det var inte sambon som ramlade utan jag själv.


Chiva är bara för mycket och lägger sig i dörröppningar, vid trappor och på alla andra ställen där hon är ivägen och flyttar sig inte hur mycket man än vänligt ber henne.


Bar ut frukostbrickorna till altanbordet och när jag skulle sätta mig fanns bara monsterhunden där och jag ramlade baklänges ner på stenplattorna och höll på att slå ihjäl mig.


För ett drygt år sedan satte hon iväg efter några rådjur och jag hängde efter ganska många meter på mage, allt slutade vid en stor sten där jag slog i munnen och framtänderna. Tandläkaren har undersökt tänderna, då levde de men nu har de börjat ömma.


En vän sa för en tid sedan att hon är mit hatobjekt - stämmer helt.

Ovido - Quiz & Flashcards