Alla inlägg den 1 juni 2009

Av Xera - 1 juni 2009 21:08

När jag bad instruktören beskriva hur hon tränar är det nog på samma sätt som jag själv gör, som jag tränade de förra hundarna - Kajsa, Nalle och lilla Helga, men som jag förstår är detta en kurs dit jag kan ta med mig husse och en stol och så får han vara med och bli delaktig - då betalar jag gärna avgift och denna unga tjej är så enormt duktig och har inspirerat mig så mycket och fått Xera och mig att göra framsteg mitt i all bedrövelse, trots husse på sjukhus, mitt brutna ben och så all annan bedrövelse att vi behöver henne, denna duktiga hundtjej, som fortsatt insperationskälla. 


Tror att jag ska lägga till ett ämne här på bloggen och skriva om Kajsa, Nalle och lilla Helga - är nog redo att dela med mig av dem, av deras eget speciella ställe i mitt hjärta, där ingen/inga andra hundar, kommer att komma in, inte ens Xera, och det säger väldigt mycket.


Kajsa, Nalle och lilla Helga fick mig att se på hund på ett helt nytt sätt och jag har samlat på mig material, berättelser fångade i stunden, så att det skulle räcka till en tjock bok och foton så att det räcker till väldigt många böcker. Fast innan jag bestämmer mig måste jag nog titta på de sista korten/filmerna.

Har inte riktigt gett mig tid att sakna dem och när jag tillåter mig att minnas dem blir det en enorm sorg/saknad - de var så personliga och så präglade på sambon och mig och var en så stor del av vår tillvaro, då när den var normal att det känns så avlägset.


Det finns få saker i livet som etsar sig fast extra mycket och en av de sakerna är när vi skulle åka från sjukhuset den 23:e januari 2008 men fick stanna och vänta eftersom helikopern skulle landa, för att hämta sambon som var väldigt sjuk och nersövd och som man bestämt sig för att rädda livet på.

Var alltså inte ensam i bilen den kvällen eller var det natt - Nalle och Helga var med mig då. Kajsa hade lämnat oss några månader tidigare och även det är något jag skrivit mycket om.

Nej nu tror jag att jag går ut och klipper lite gräs och rensar huvudet, man får inte grubbla och funder för mycket på livets avigsidor, man måste istället leta reda på de positiva sidorna, leta efter dem i alla fall ; ))

Av Xera - 1 juni 2009 20:37

Det kom en mycket dämpad Dundra till kursen, med stort bandage kring tassen. Edit kom inte alls och matten svarade inte när jag ringde - hoppas inget hänt!

Av Xera - 1 juni 2009 20:35

Tror att jag borde lägga till soger i stället men då kan man ju bli lite deppad så jag väljer nog bort båda ämnena. Det är bättre att fokusera på det dagliga livet

Av Xera - 1 juni 2009 20:28

Men jag är stolt innehavare av en tomat, på en planta som jag själv sått - alltså kommer det att bli minst en mogen tomat i år.

Har inte räknat plantorna men förra årets rekord kommer jag inte upp i - 145 plantor.


Hoppas på regn eller så får jag börja vattna, vilket som men nu måste vatten tillföras för att det nysådda ska få en chans att ta sig. Potatis till midsommar får vi alla gånger i alla fall i spänner. De potatisar som sattes i mjölpåsar/mjölkkartonger - där Xera massakerade de flesta redan på gårdsplanen och de som hon senare grävde upp ur landet - där har jag sett massor av små små potatisar så får de bara vatten/inte grävs upp, ska det nog bli så att det räcker till sillen i sommar

Av Xera - 1 juni 2009 20:18

på inkallningskursen - skönt!

Den kursen gick det spöken i, brutet ben och sedan skador på händerna, allt pga. att matte mådde dåligt - benet, och att matte var så dum att hon anmälde Xera till en kurs där dels hennes bästa lekkamrat gick samt hunden som älskar att reta henne - Xera. Vet att en matte ska ha bättre koll på sin hund men denna matten - Xeras aldeles egna, har inte det ; ))


Vi startade dagen med ett besök vid sjön, Xera vill gärna bada men vågar inte riktigt simma så i morgon ska jag ta på mig skor som jag kan ta av mig och sedan på igen och så ska jag bada med henne, bada benen i alla fall.


Xera blir trött i värmen och Chiva dör nästan, hundar med hennes typ av tilltryckta nos mår extra dåligt i värmen och det är för långt att gå med henne till sjön - hon skulle lägga sig ner och nästan dö halvvägs.


Hoppas Era hundar haft en bra dag!


Glömde skriva att vi fick diplom på kursen, sa högt ifrån att det tyckte jag inte vi var värda så det är inget vi ska sätta upp på väggen och yvas över, har nog redan slarvat bort det

Av Xera - 1 juni 2009 20:16

Men samma år som tidigare ; )) och underbart väder

Ovido - Quiz & Flashcards