Alla inlägg under juni 2009

Av Xera - 27 juni 2009 22:10

Men vi tog ett träningspass på em men så dum jag var!

Normat sett brukar vi ta bilen och så lägger jag ett spår och så gör vi något medan det ligger till sig - inte ska man binda Xera vid ett träd i skogen och sedan försvinna utan synhåll. Vet att hunden ska kunna mycket men i dessa tider då man inte ska binda hunden utanför affären - gjorde jag med Xera i lilla staden för inte så länge sedan och det gick bra men i skogen ville hon inte bli bunden.

Spåret blev inte så långt ; )) Medan det låg till sig tränade vi kantarellsök.


Vi måste träna fler gånger för att se om hon förstått, eller om det var en lycklig tillfällighet att hon hittade kantarellerna i dag. Sedan tycker jag inte om spårlinan, det är väl inget fel på den men om hon får korn på något vilt och vill ge sig iväg kommer hon att slita sönder händerna på mig.

Av Xera - 27 juni 2009 22:08

Men idag fick husse och jag två supergoda smörgåsar var. Självfallet sparades en del svamp, så att Xera har när hon tränar.



Av Xera - 26 juni 2009 21:22

Grannen har varti sjuk men hörde att hon är bättre nu - hon damsög sitt stenparti - själv damsuger jag knappt hallgolvet!!


Vattnar en del på grönsakerna och så har jag köpt en ny kompost på Lidel - för 100 kronor.

Köpte även små miniväxthus billigt men så påmindes jag om att är det något jag har gott om så är det just krukor - rodnar, köpte ju fem kolli förra året.


Den yngre hunden roar sig med att gräva upp en av rodedenrorna, slutar när man säger åt henne men fortsätter i obevakade situationer - fast det gör ju egentligen inget - vi har ju så många, fler än vad vi behöver.


Nu mognar smultronen och de är goda, jordgubbarna dröjer än ett litet tag och där är vi många som vill ha - skatorna är inte lika noga med mognaden så de hinner före mig ; ))

Av Xera - 26 juni 2009 21:19

Så vi går och badar tidigt på morgonen och sedan borde vi träna kantarellsök på kvällen men det blev inte av i dag så vi får satsa på i morgon.


Annars så har Xera upptäckt att jag lagt ut gräsklipp från förra året runt jordgubbarna - det smakar jättgott! hälsar hon, men med hjälp av en frolic lyckades jag byta år mig detta förmultnande otyg - det stinker!

Av Xera - 26 juni 2009 21:09

Skriver detta som svar på ett inlägg från Siv.


Jag är medveten om att jag kan göra fel så jag protesterade inte speciellt över att jag debiterades för ett uteblivet besök på min egen bil - vet med mig att jag skulle gått in och kontrollerat men glömde det och för det får jag betala 150 kronor men jag blev väldigt upprörd över att jag fick räkning på en bil som inte är min. Första gången jag ringde blev jag idiotförklarad av kvinnan på kontoret i Stockholm. Sedan ringde jag minst 10 - 20 gånger till det lokala kontoret men kom aldrig fram så jag ringde till stockholm igen för att be om en adress, så att jag kunde skriva och protestera mot avgiften på bilen som inte var min. Då kopplades jag till ekonomikontroret och skulle bli uppringt väldigt snart - det dröjde minst fem timmar och nu var jag om möjligt ännu mer upprörd.


Som sagt, än en gång blev jag idiotförklarad och nog tycker jag att jag kunde fått en ursäkt för att de gjort fel - fick bara veta att sådant händer men att jag var så dum och att jag bokat så många olika tider för bilen - det har jag gjort, den startade ju inte när jag egentligen skulle besiktigat den.


Personalen på bilprovningen borde gå charmkurs och lära sig att kunderna ska behandlas bättre. Själv mår jag dåligt bara jag tänket på att uppsöka detta ställe igen, men nu dröjer det nästan ett år

Av Xera - 25 juni 2009 21:47

hade Xera idag när Dundra kom hit och lekte med henne, gissa om de for omkring och röjde.


På morgonen var vi iväg och badade, även jag, nästan men inte simmade Xera - hon tycker inte om djupt vatten, att tappa fotfästet.



Av Xera - 25 juni 2009 21:44

då kan det ju bara bli bättre så förhoppningsvis går jag bättre i morgon och lägger jag mig inte ner på knä och skurar golven har jag säkert inte lika ont i knäna.


Håller med om att jag får skylla mig själv men det var så smutsigt att jag mådde fysiskt dåligt av det och därför la jag mig ner och drog över golven med en lite trasa.



Av Xera - 24 juni 2009 23:17

Tycker nog att de borde skicka sin personal på charmkurs så att de inte skrämmer slag på kunderna, fast sak samma - alla måste ju besiktiga sina bilar oavsett.

Ovido - Quiz & Flashcards